Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα βραβεία του Spam' Πλάκα

Σήμερα το βράδυ ή καλύτερα τα ξημερώματα θα γίνει η απονομή των βραβείων Όσκαρ.Θεωρούνται τα πιο σημαντικά βραβεία κινηματογράφου.

Η φετινή απονομή όμως έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον γιατί είναι υποψήφια μια ελληνική ταινία. Είναι ο "Κυνόδοντας" όπως πολύ καλά θα ξέρετε. Η ταινία καταπώς φαίνεται δεν είναι από τα φαβορί. Παρόλα αυτά να ευχηθούμε και 'μεις από αυτό εδώ το χώρο καλή επιτυχία και προσωπικά εύχομαι να δούμε και άλλες τέτοιες παραγωγές στο μέλλον γιατί έχουμε βαρεθεί τον σαχλό ελληνικό κινηματογράφο(πλην κάποιων εξαιρέσεων).

Όπως θα έχετε δει και σε άλλα σατιρικά-χιουμοριστικά blogs έχουν δώσει τα Όσκαρ τους όσον αφορά την Ελλάδα σκέφτηκα να κάνω και γω την δική απονομή.
Και ξεκινάμε...


Καλώς ήλθατε στη πρώτη απονομή βραβείων από το Spam' Πλάκα. Εδώ σε αντίθεση με άλλες απονομές δεν θα δίνουμε κάποιου είδους αγαλματίδιο αλλά ένα αγγούρι. Ο νικήτης ας το κάνει ό,τι θέλει...

Πρώτο βραβείο για σήμερα είναι το Βραβείο καλύτερης ταινίας:
Και το βραβείο πάει στο "Τζούλια Αλεξανδράτου: Το απαγορευμένο".
Σχόλιο κριτικής επιτροπής: Εμείς δεν βρήκαμε κάτι το καλλιτεχνικό στην ταινία. Απλά δώσαμε το βραβείο γιατί ήταν η ταινία που συζητήθηκε πιο πολύ από όλες τις άλλες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά. Και σκεφθήκαμε ότι κάτι θα ξέρει το φιλοθεάμων(στην περίπτωση αυτής της ταινίας κυριολεκτικά μιλάμε) κοινό.


Σχόλιο Τζούλιας: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το αγγούρι. Είναι πολύ πιο χρήσιμο από ένα αγαλματίδιο. Μετά από αυτό το βραβείο νιώθω ήδη καταξιωμένη. Έυχομαι και του χρόνου να πάρω το ίδιο βραβείο με την φετινή μου ταινία. Να σας πω και δύο λόγια γιατί θεωρώ ότι το άξιζε. Πρώτα απ' όλα, δείξαμε την αλήθεια της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο. Μετά δείξαμε οι Ευρωπέη εεεεε οι Ευρωπαίοι ήθελα να πω (μέσω του αντιπροσώπου τους από την Γαλλία) τι μας κάνουν.


Δεύτερο βραβείο το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου.
Και ο νικητής είναι ο... συγγνώμη συγνώμη... Παιδιά ποιο από τα δύο ονόματα είναι το πραγματικό; Γιώργος ή Jeffrey; Α ευχαριστώ πολύ. Ο Γιώργος Παπανδρέου για την ερμηνεία του στην κωμωδία "Ο γιος μου ο σοσιαλιστής"

Σχόλιο κριτικής επιτροπής: Νομίζουμε είναι μοναδικός στο είδος του. Το αξίζει το βραβείο. Ξέρει σε μια ταινία που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν κοινωνική να την μετατρέπει σε κωμωδία με τη μοναδική ερμηνεία του.

Σχόλιο Γιώργου Παπανδρέου:Thank you, thank you! Ήρθα έκτακτα στην Greece για να παραλάβω το βραβείο μου.Αααα, ευχαριστώ και για το αγγούρι. Είναι κάποιο από αυτό που σας έδωσα μέχρι τώρα; Όσον αφορά τη βράβευση μου τώρα.. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βλέπω τον κόσμο να απολαμβάνει αυτό που κάνω. Εγώ θα προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο μου.

Συνεχίζουμε με το Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου.
Και νικήτρια στην κατηγορία της είναι η Δικαοσύνη για το ρόλο της σε πλήθος εξεταστικών επιτροπών.
Σχόλια κριτικής επιτροπής: Δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποια άλλη που μπορεί να παραλάβει αυτό το βραβείο. Ειδικά στην Ελλάδα έπαιξε το ρόλο της πολύ καλά και έκανε το έργο στο μέγιστο.
Σχόλια Δικαιοσύνης: Αχ, Άουτς, Γαμώτο! Χτύπησα! Κάποιος να με βοηθήσει. Ρε παιδιά τυφλή είμαι βοηθάτε λίγο...(παραλαμβάνει το βραβείο). Λέγανε εδώ και πολλά χρόνια ότι είμαι τυφλή αλλά αυτοί με τύφλωσαν για τα καλά. Με τόσο άπλετο φως θαμπώθηκα. Πέρα από αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το βραβείο. Τι να πω; Πάντα έκανα το καλύτερο μου. Και νομίζω σε αυτή την χώρα το αναγνωρίζουν.

Ακολουθεί το Βραβείο Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου.
Το βραβείο να έρθει να παραλάβει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Σχόλιο κριτικής επιτροπής: Το βραβείο πάει άξια στον Λα.Ο.Σ. Κόμμα του 5% να προβάλλεται τόσο πολύ;Προφανώς παίζει πολύ καλά και αγαπιέται. Επιπλέον τέτοιο κόμμα να παίζει τόσους ρόλους(βλ. ακροδεξιό,δεξιό και σοσιαλιστικό ανάλογα με τις συνεργασίες που είναι πρόθυμο να κάνει) δείχνει ταλέντο. Τέλος το ταλέντο του το δείχνει και μέσα από την κωλοτούμπα που κάνει μετά από την υπογραφή του μνημονίου.

Σχόλιο Άδωνι Γεωργιάδη: Κυρίες και κύριοι(με τον τρόπο που δείχνουν οι Ράδιο Αρβύλα) συγχωρείτε με, αλλά ο πρόεδρος Γεώργιος Καρατζαφέρης δεν δύνατο να παρευρεθή ίνα παραλάβη το αγγουρίδιο. Βούλομαι ευχαριστήσω ελληνικόν κοινόν και κριτικήν δια την πρότιμηση στον ημών κομματικόν συνδυασμόν δια αυτό το βραβείο. Ευχόμεθα θειαν φώτισην ώστε αύτη η πρότιμησις φανεί και είς πιθανάς προώρας εκλογάς.

Να συνεχίσουμε με το Βραβείο Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου.
Και το βραβείο παίρνει η Ντόρα Μπακογιάνννη.

Σχόλιο κριτικής: Θα της δίναμε το βραβείο πρώτου γυναικείου. Αλλά από τη στιγμή που θέλει να μας πείσει ότι είναι νέα στη πολιτική επιλέξαμε να της δώσουμε αυτό έτσι ώστε του χρόνου να κατακτήσει και του πρώτου.

Σχόλιο Ντόρας Μπακογιάννη:Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Το αφιερώνω στον πατέρα μου! Μπαμπά πρωθυπουργική θέση μπορεί να μην δεις αλλά βραβείο είδες. Για αυτό κάνε κάτι για τα παιδιά του Spam' Πλάκα. Ξέρεις εσύ...

Βραβείο καλύτερης ατάκας.
Και το βραβείο πάει στον Θόδωρο Πάγκαλο και στην ατάκα "Μαζί τα φάγαμε"

Σχόλια κριτικής: Το βραβείο πάει σίγουρα στον Πάγκαλο. Σε αυτό δεν νομίζω να διαφωνείτε. Τώρα για ποιά από όλες τις ατάκες του θα πάρει το βραβείο είναι ένα άλλο θέμα. Στη τύχη διαλέξαμε αυτήν.

Σχόλια Πάγκαλου: Καλησπέρα κοπρίτες. Σας ευχαριστώ για αυτό σας το βραβείο. Αλλά χώρος είναι αυτός για να κάνετε κοτζάμ απονομή; Δεν μπορούσατε να πάτε σε κανένα άλλο χώρο όπως το "Μεγάλη Βρετανία"; Αγράμματοι σαν τους αγωνιστές του 1821 είστε;  Εδώ βρωμάει ο αέρας.. Δε μπορείτε να ψεκάσετε με κανένα spread; Ο στρατός τι κάνει; Κινδυνεύουν οι εθνοσωτήρες και αυτοί αδρανούν; Εντελώς αντιπαραγωγικοί είναι.

Βραβείο καλλιτεχνικής επιμέλειας.
Και ο νικητής είναι το η Νέα Δημοκρατία με το νέο της έμβλημα.

Σχόλιο κριτικής: Παρακαλούμε τη Ντόρα να καθίσει και να σταματήσει τις φωνές της. Δε κέρδισε η ελιά και κέρδισε ο Σαμαράς γιατί πρώτον έτσι είναι η παράδοση και δεύτερον γιατί είναι πολύ flew της Ν.Δ. και θα θέλαμε πολύ να δούμε τι θέλει να πει αυτό το σχέδιο.

Σχόλιο Αντώνη Σαμαρά: Τι να σας πω; Δε ξέρω. Και νομίζω κανείς δε ξέρει. Για να καταλάβαιτε πώς διαλέξαμε αυτό το έμβλημα είπαμε εκεί στο επιτελείο να πάρουμε κάτι από τον Καραμανλή.Αυτός ούτε γράφει ούτε μιλάει. Έτσι είπαμε να πάρουμε κάτι από τις σημειώσεις του.Επειδή δεν βρήκαμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό που ζωγράφισε όταν βαριόταν σε συνεδρίαση της Βουλής είπαμε να πάρουμε αυτό για έμβλημα. Τώρα τι σημαίνει αυτό μόνο ο Κώστος ξέρει. Αλλά και αυτός δεν μιλάει...

Βραβείο καλύτερων σκηνικών.
Και ο νικητής: ΠΑ.Μ.Ε και Κ.Κ.Ε.

Σχόλιο κριτικής:Δυστυχώς κάποιος αντιπρόσωπος δεν ήρθε για να παραλάβει το βραβείο καθώς όπως μας έστειλαν με γραπτή τους δήλωση μποϋκοτάρουν τέτοιους καπιταλιστικούς και φιλοαμερικανικούς θεσμούς. Πάντως εμείς του δώσαμε το βραβείο γιατί ξέρουν να κάνουν τις καλύτερες ατμόσφαιρες σε πορείες και συλλαλητήρια. Αλλά μέχρι εκεί. Μόνο για διακόσμηση. Μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Βραβείο καλύτερου soundtrack
Νικητής: "Αχ Κούλα"

Σχόλια κριτικής: Κλείνοντας αυτή την πρώτη πολύ ωραία απονομή είπαμε να δώσουμε έναν τόνο πιο διασκεδαστικό. Έναν πιο αναλάφρο. Και έτσι διαλέξαμε αυτό.Είναι τρελό χιτάκι με ποιοτικό στίχο φτιαγμένο από έναν έμπειρο στιχουργό και εκτελεσμένο από έναν πρωτοεμφανιζόμενο δίδυμο.

Σχόλια νικήτη: Αχ Κούλα! Τι μου έκανες; Μέχρι και βραβείο πήρα για σένα. Άσε τον Πακιστανό και έλα να κάνουμε και άλλες επιτυχίες. Ο Νικος θα γράψει και άλλα τραγούδια για την καψούρα μας.
Από το Spam' Πλάκα: Κάπου εδώ τελειώσε η πρώτη απονομή. Εμείς δίνουμε ραντεβού για τον επόμενο χρόνο και ευχόμαστε να μην έχουμε τόσο υλικό προς απονομή βραβείων γιατί καταλάβαίνετε ότι αν έχουμε εμείς υλικό, τα πράγματα στη χώρα δεν θα πάνε πολύ καλά.

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το πείτε στους φίλους σας μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου