Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Για τους πραγματικά ερωτευμένους...

Αν περιμένατε να σας πω "Χρόνια Πολλά", δυστυχώς αλλά δεν...

Και είναι πολύ απλό το γιατί. Η κοινωνία μας μέσω αυτών των γιορτών μας βάζει να κάνουμε κάποια επιπλέον έξοδα. Αυτό βέβαια δε το θεωρώ και τόσο κακό. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ τσιγκούνης να αρνηθείς να πάρεις ένα συμβολικό δώρο στον/στην σύντροφο σου.Υπάρχει και ένα ακόμα ενδεχόμενο. Να έχεις γκόμενα-πώς να το πω- πολύ πουτάνα να σου απαιτεί ακριβό δώρο-ειδικά σε μια τέτοια εποχή.Λοιπόν το ότι δίνουμε δώρα δεν το επικρίνω. Άλλωστε όλοι μας όταν παίρνουμε δώρα τουλάχιστον ευχαριστιόμαστε.


Αυτό που μου τη σπάει με αυτή τη γιορτή όπως και με όλες αυτές είναι ότι μέσω αυτών μας επιβάλλουν να γιορτάσουμε και να αγαπήσουμε. Με το ζόρι! Γιατί αυτό λέει το ημερολόγιο. Και μάλιστα βάζεις τον εαυτό σου σε μια φάση που λες ότι πρέπει να γιορτάσεις και να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τις άλλες μέρες για να πεις ότι γιόρτασες.

Και πολλοί που θα διαβάσετε το κείμενο μπορεί να αποκαλείστε Χριστιανοί και αν πω κάτι για την εκκλησία ή τη θρησκεία θα κατακλύσετε με comments. Αλλά μεγάλο ποσοστό από σας σίγουρα θα πήρατε δώρο. Τι σκατά Χριστιανοί είστε; Τη θρησκεία που πιστεύετε, την πιστεύετε τμηματικά; Και δεν θέλω να αρχίσω θεολογικές αναλύσεις και άλλες παπαριές που λένε οι παπάδες.

Και το καλύτερο είναι ότι ακούς όλους να λενε "Εγώ δεν πιστεύω" ή δεν είμαι "Υπέρ τέτοιων εμπορικών γιορτών" αλλά όλοι θα πάρουν δώρα. Βέβαια πολλοί που το λένε αυτό είναι είτε μόνοι και κάνουν ιδεολογία το υποχρεωτικό ή τίποτα φανατικοί κομμουνιστές και τις θεωρίες που αναπτύσσουν γύρω από όλα αυτά.

Κλείνοντας να σας θυμήσω και κάτι ακόμα... Όσοι πήρατε δώρα για την/τον Βαλεντίνα/Βαλεντίνο σας πάρτε και ένα δώρο και στείλτε το στο κτήριο "Βουλή των Ελλήνων". Τόσο γαμήσι μας έχει ρίξει... Δεν γίνεται... Για γκόμενα μας θα μας βλέπει και θα στεναχωρεθεί αν δεν δουν δώρο...

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το πείτε στους φίλους σας μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου