Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Το νέο ναρκωτικό

Θέμα : Μετά το έκσταση και την κάνναβη, η νεολαία μας αντιμέτωπη με ένα νέο κίνδυνο!

Μεταδίδει ο Γιώργος Φούντας από Λονδίνο, ειδικός απεσταλμένος του ΕΔΕΚ.

Πανικό έχει προκαλέσει η νέα ανακοίνωση του Ινστιτούτου Φαρμάκων στη Μεγάλη Βρετανία. Ένας παλιός φίλος του ανθρώπου, το ψωμί, αποδεικνύεται ο χειρότερος εχθρός του ! Συζητιέται ήδη η άμεση τοποθέτησή του στον πίνακα I των ουσιών, δηλαδή ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με τον Jonathan McHorto, σκωτσέζο ερευνητή, και τον Olimera Fouditsou, τον ιάπωνα ειδικό, το ψωμί είναι η επόμενη απειλή για τη νεολαία της Ευρώπης. Επείγον σήμα κινδύνου στάλθηκε σε όλες τις κυβερνήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως μας τα παρέδωσε σήμερα το πρωί η ερευνητική ομάδα.


1. Περισσότερο από το 98% των ανθρώπων είναι χρήστες ψωμιού.

2. Το 50% όλων των παιδιών που τρέφονται με ψωμί έχουν χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο, πολλές φορές και κάτω από τη βάση.

3. Ειδικά το σπιτικό ψωμί είναι το πιο επικίνδυνο ! Τον 18ο αιώνα, όπου σχεδόν όλο το ψωμί που καταναλωνόταν ψηνόταν στο σπίτι, ο μέσος όρος ζωής ήταν κάτω από τα 50, η παιδική θνησιμότητα ήταν στα ύψη, πολλές γυναίκες πέθαιναν στη γέννα και αρρώστιες σαν τον τύφο, κίτρινο πυρετό και γρίπη θέριζαν ολόκληρα κράτη.

4. Περισσότερα από το 90% των βίαιων εγκλημάτων διαπράττονται μέσα σε 24 ώρες από το φάγωμα ψωμιού.

5. Το ψωμί γίνεται από μια επικίνδυνη ουσία, γνωστή ως "ζυμάρι". Αποδείχτηκε ότι ελάχιστη ποσότητα από αυτή την ουσία (10 κουταλίτσες της σούπας, για παράδειγμα) μπορούν να σκοτώσουν ένα ποντίκι. Ο μέσος Ευρωπαίος τρώει περισσότερο από αυτή την ποσότητα μέσα στην εβδομάδα !

6. Πρωτόγονες κοινωνίες, που δεν είχαν το ψωμί στο διαιτολόγιό τους, έδειξαν χαμηλά στατιστικά στον καρκίνο, στη νόσο Αλζχάιμερ, στο Πάρκισον και στην οστεοπόρωση.

7. Το ψωμί αποδείχτηκε ότι δημιουργεί εξάρτηση. ¶τομα στα οποία δεν δόθηκε ψωμί να φάνε, παρά μονάχα νερό, για δύο μέρες, εκλιπαρούσαν στη συνέχεια για "λίγο ψωμί", όπως χαρακτηριστικά λέγανε.

8. Ζητιάνοι, άρρωστοι, άνθρωποι στην κατοχή του '40 καθώς και πολλές άλλες παρόμοιες κατηγορίες καταλήγουν στο δρόμο εξαιτίας της εξάρτησής τους και ο σύγχρονος άνθρωπος ενοχλείται πολλές φορές στο δρόμο από αυτούς. "Δώστε μας λίγο ψωμάκι, καλέ κύριε/κυρία να φάμε", λένε συνήθως προκαλώντας τον οίκτο και την λύπηση για την κατάσταση στην οποία έχουν υποπέσει.

9. Το ψωμί, σύμφωνα με την έρευνα, είναι και μια δραστικότατη ουσία "Περάσματος" ή "Πόρτας" ! Οδηγεί τον χρήστη σε "σκληρότερες" ουσίες όπως βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι ακόμα και... φυστικοβούτυρο !!!

10. Η χειρότερη επίπτωση του ψωμιού στην υγεία, επαληθεύτηκε επιστημονικώς με την έρευνα αυτή. Το ψωμί, αποδείχτηκε, ότι απορροφά νερό. Από την στιγμή που το 90% του ανθρώπινου σώματος, συνεχίζει η έρευνα, αποτελείται από νερό, συνεπάγεται ότι το φάγωμα ψωμιού, λειτουργώντας σαν σφουγγάρι, μπορεί να οδηγήσει στην κατάληψη του σώματός σου από αυτήν την ανίερη ουσία, καθιστώντας εσένα ένα λασπώδες, δυσκίνητο και βαρεμένο, ανθρώπινο τομάρι !

11. Μια μικρή μπουκίτσα ψωμιού είναι ικανή να σκοτώσει ένα νεογέννητο, πνίγοντάς το.

12. Το ψωμί ψήνεται στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μια θερμοκρασία σαν και αυτή μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

13. Όλες σχεδόν οι τρομοκρατικές επιθέσεις (βλ. επαναστάσεις) του περασμένου αιώνα είχαν ως κύριο ενδιαφέρον το ψωμί. Οι άνθρωποι επιζητούσαν να έχουν αυτό το "πράγμα" (βλ. stuff) προκαλώντας έτσι ποικίλα προβλήματα στις αρχές, που ήθελαν το καλό τους. Πολλοί από αυτούς εξευτελιστικά ανέχτηκαν εργασίας δύσκολες "για ένα κομμάτι ψωμί", δηλαδή ίσα-ίσα για να εξασφαλίσουν την καθημερινή δόση, που τους ήταν αναγκαία.

14. Οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι ψωμοφάγοι είναι ανίκανοι να διακρίνουν την διαφορά μεταξύ επιστημονικών δεδομένων και ανούσιων, ηλίθιων και ψεύτικων στατιστικών στοιχείων.

Τα άνωθεν συγκλονιστικά γεγονότα δόθηκαν εχθές (8/12/2000) στην επικαιρότητα, την στιγμή που το καταναλωτικό κοινό ετοιμάζεται να "υπό-πέσει" σε προϊόντα παράγωγα του ψωμιού, όπως το παράγωγο αλκαλοειδές ΚΟΥΛΟΥΡΙ, η ελεύθερη βάση της ουσίας με την μορφή του ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ καθώς επίσης και το ημι-συνθετικό ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι ΟΛΑ τα παράγωγα του ψωμιού, καθώς και της αρχικής ουσίας "ζύμη", έχουν τα άνωθεν αποτελέσματα και επί τούτου προτείνουν :

1. Να απαγορευτεί η πώληση ψωμιού σε ανήλικους και ενήλικους.

2. Μια πανευρωπαϊκή τηλεοπτική καμπάνια, με κεντρικά συνθήματα "Απλά Πες Όχι στο Τοστ" - "Ναι στη Ζωή, Όχι στο Παξιμάδι" και με συμμετοχή της Miss Europe μαζί με μουσική των Pink Floyd.

3. Ο φόρος ψωμιού να αυξηθεί 300% για όλες τις κοινωνικές αρρώστιες που αυτό προκαλλεί.

4. Κανένας άνθρωπος ή ζώο, ούτε ζωηρά χρώματα (που μπορούν να εξάψουν τα παιδιά), να χρησιμοποιηθούν για την διαφήμιση του ψωμιού.

5. Την δημιουργία "Ελεύθερων από Ψωμί" ζωνών γύρω από τα σχολεία. Απαγόρευση του κουλουριού στα κυλικεία και άμεση ενημέρωση γονέων και καθηγητών.

Στην Ελλάδα, δόθηκε ειδική κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη Λαγάνα -πανίσχυρο ναρκωτικό που μονάχα μια δοκιμή το χρόνο αρκεί να σε εθίσει- το Πάσχα. Επίσης συνέστησαν την επιτήρηση των νεαρών, καθώς πολλοί από αυτούς είναι ήδη εξαρτημένοι. Έδωσαν στην δημοσιότητα μερικέςΑν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το πείτε στους φίλους σας μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

1 σχόλιο: