Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ακαδημία Πάγκαλου

 Ο Πάγκαλος άνοιξε για ακόμα μία φορά το στόμα του και εκτόξευσε μια νέα ρουκέτα (μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν αυτά που λέει αυτό το άτομο).

Πιο συγκεκριμένα, είπε "Κάποτε ο γονιός πίστευε ότι µε µια καλή πολιτική γνωριµία θα έλυνε το πρόβληµα της απασχόλησης του παιδιού του µε έναν διορισµό στο ∆ηµόσιο. Τώρα τελείωσαν αυτά. Ή θα µείνει άνεργος ή θα αποδεχτεί ότι θα γίνει χειρώναξ.
Του είναι δύσκολο να αποδεχτεί είτε το ένα είτε το άλλο. Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Οι χειρώνακτες στην Ελλάδα έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια µια πορεία, η οποία ασφαλώς θα αναλυθεί από τους ιστορικούς του µέλλοντος. Μόνο που δεν ήταν Ελληνες αλλά Αλβανοί, που έκαναν περιούσιες, δηµιούργησαν καταθέσεις, σπούδασαν τα παιδιά τους…"

Δηλαδή έμμεσα -ή και έμμεσα- μας λέει δουλέψτε σαν Αλβανοί. Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου ότι μας παρομοιάσε με Αλβανούς(και γιατί άλλωστε να με πειράξει; Αυτοί άνθρωποι δεν είναι;). Αυτό που με πείραξε είναι ο κομπλεξισμός αυτού του ανθρώπου προς τους Αλβανούς. Για αυτό δήλωσε αυτό θέλοντας να μας υποβιβάσει με έναν πλάγιο τρόπο.


Αν και σε αυτό που λέει κρύβει κάποιο δίκαιο. Αν μελετήσετε τα λεγόμενα του θα βρείτε -θεωρώ- κάποιο δίκαιο. Δηλαδή ο κλασικός Έλληνας που λέει "Από το να γίνω οικοδόμος, καλύτερα άνεργος" σίγουρα δεν είναι ένα καλό σημάδι. Αλλά να μας λέει ο Πάγκαλος μόνο με τις χειρωνακτικές εργασίες μπορείτε να έχετε ένα εισόδημα(κάποιος άλλος χαρτζιλίκι θα το έλεγε) είναι εξοργιστικό. Δηλαδή μας έχουν σβήσεις εντελώς το μέλλον...

Και επειδή τώρα πρόσφατα είδα την ταινία"Ακαδημία Πλάτωνος" και την θυμήθηκα κατ' ευθείαν μετά που διάβασα για αυτή την νέα δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Για όσους δεν την έχετε δει(αν δεν την είδατε να την δείτε οπωσδήποτε) στην ταινία παίζει ο Καφετζόπουλος που μαζί με την παρέα του ενσαρκώνοντας μια παρέα Ελληναράδων χαραμοφάηδων κάθονται όλη μέρα. Επιπρόσθετα είναι εναντίον των ξένων(και ειδικά των Αλβανών) που δουλεύουν εκεί που αυτοί αράζουν. Για περισσότερα δείτε εδώ.

Και τώρα ας παραλληλίσουμε την ταινία με την ελληνική πραγματικότητα. Όλοι εμείς είμαστε οι Αλβανοί που δουλεύουμε. Κάπως αυθόρμητα όμως το μυαλό μου -και ίσως και το δικό σας- βάζει στην κατηγορία των Ελλήνων χαραμοφάηδων όλους τους πολιτικούς μας κλπ.

Και κάτι τελευταίο κ. Πάγκαλε! Εμείς θα δουλέψουμε σαν Αλβανοί. Εσείς να προσέχετε όμως μην φέρετε την κατάσταση όπως αυτής της Αιγύπτου...

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το πείτε στους φίλους σας μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου