Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Όταν ο Αντώνης γίνεται Μανώλης

Επέλεξα αυτό το τίτλο για αυτή την ανάρτηση γιατί ο μετασχηματισμός που έγινε στη Ν.Δ.σίγουρα έρχεται η φράση "Άλλαξε ο Μανωλιός, και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Νομίζω κάτι τέτοιο είχα πει και για τον μετασχηματισμό όταν είχε κάνει και ο Παπανδρέου πριν κάποιους μήνες. Αλλά δεν νομίζω να έχει και καμία διαφορά το ένα γεγονός από το άλλο.

Κάθε φορά η ίδια ιστορία... Γίνεται ένας μετασχηματισμός δηλώνεται ή υποδηλώνεται ότι το κόμμα αλλάζει. Και όλα αυτά, ένα επικοινωνιακό τρικ. Να ανεβάσουν όσο μπορούν τα ποσοστά τους, γιατί όλοι εμείς πιστεύουμε ότι άλλαξαν και ότι καινοτομούν. Αλλά στην ουσία τίποτα δε γίνεται. Όπως ήταν πριν τα πράγματα, έτσι θα είναι και μετά. Προσωπικά δεν έχω δει καμία αλλαγή για όλους εμάς μετά από μετασχηματισμό. Ή μάλλον μία φορά μόνο. Στη περίπτωση του Πάγκαλου που έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έγινε πιο θρασύς απ' ότι ήταν.


Ένα πράγμα για το μετασχηματισμό της Ν.Δ. Πρώτα απ' όλα τι έγινε; Πώς το έκανε έτσι; Τριάντα άτομα σε διάφορες αρμοδιότητες εντελώς ό,τι να 'ναι κατ' εμέ. Αλήθεια υπήρχαν αυτές οι θέσεις και πριν; Και ακριβώς τι κάνουν; Για κάθε υπουργείο έβαλαν και κάποιον; Δηλαδή τι; Επειδή δεν είναι κυβέρνηση έκαναν μια δική τους πρόχειρη "αντικυβέρνηση"; Πολύ μπροστά!

Άσε που αυτό μπορεί να είναι και καλό για τον τόπο. Να τους βγει ο οίστρος για εξουσία και μετά να βαρεθούν και να μην θέλουν την υπουργική καρέκλα όταν γίνουν κυβέρνηση και γλιτώσουμε. Αλλά βλέπεις ο μεγαλύτερος μισθός του υπουργού σε σχέση με του βουλευτή είναι σίγουρα ένας λόγος να μην θέλουν να απαλλαχθούν από την υπουργική θέση.

Άντε Αντωνάκι! Και κυβέρνηση με αυτό το team...

Υ.Γ.: Ένα μπράβο στον κ. Γκλέτσο. Πραγματικά μπράβο του! Δίπλα σε όλους εμάς. Σε κάτι τόσο φασιστικό όπως τα διόδια σε ανύπαρκτους δρόμους*. Δε ξέρουμε αν το κάνει με κάποια επιτήδευση αλλά αυτό είναι πολύ καλύτερο από αυτό που γίνεται από το υπόλοιπο σάπιο πολτικό σύστημα.

*Σε διόδια που οι δρόμοι είναι "γάμησε τα" σηκώνουμε τη μπάρα και φεύγουμε. Στους άλλους που αξίζουν, κατά την άποψη, πρέπει να πληρώνουμε.

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου