Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Τα "συμβολικά" μας μάραναν

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με τον φράχτη που έχει ανακοινώσει ο Παπουτσής στον Έβρο για να εμποδίσει. την είσοδο λαθρομεταναστατών.

Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί. Άλλες λένε ότι σίγουρα θα μειώσει την είσοδο ξένων στην Ελλάδα. Υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Προσωπικά, όταν είχα πρωτοδιαβάσει για αυτό το βρήκα ένα καλό μέτρο. Θα μειωνόταν αρκετά η εισροή ξένων. Αλλά ακούγοντας άλλες απόψεις, βλέποντας το κόστος για αυτό το εγχείρημα και ξέροντας την νεοελληνική κουλτούρα σε κάτι τέτοια θεωρώ ότι είναι ένα ανούσιο μέτρο. Απλά θα μπορέσουν κάποιους από 'μας να μας παραπλανήσουν και να κερδίσουν εντυπώσεις που θα τις χρησιμοποιήσουν προεκλογικά.Γιατί αυτός ο φράχτης θα θέλει τη συντήρηση του σίγουρα που θα κοστίζει επιπλέον. Παράλληλα δεν μας διασφαλίζει σίγουρα την είδοδο αλλοδαπών. Γιατί μπορεί να μπαίνουν από την Βουλγαρία. Απλά θα ταλαιπωρούνται λίγο περισσότερο. Άσε που για να αποφασίσουν να χτίσουν το τείχος τις παρασκήνιο από εταιρείες κλπ θα παίχτηκε. Αν πραγματικά θέλουν να φυλάξουν τα σύνορα μας, τότε ας βάλουν αστυνομικούς, να τους πληρώσουν όπως πρέπει και θα δούμε αν θα έχουμε αποτελέσματα ή όχι.

Αλλά σήμερα μια δήλωση του Παπουτσή με έπεισε ολοκληρωτικά πόσο άχρηστο είναι αυτό το μέτρο(ημίμετρο θα το έλεγα). Πιο συγκεκριμένα, διαβάζω στο fimotro ότι δήλωσε "Στέλνει ένα καθαρό μήνυμα προς την διεθνή κοινότητα, αλλά και προς την ΕΕ ότι η Ελλάδα είναι ικανή να φυλάξει τα σύνορά της".

Καταλάβατε τι είπε; Ότι αυτός ο φράχτης θα στέλνει απλά ένα μήνυμα. Ότι θα είναι συμβολικό κατά κάποιον τρόπο. Το δήλωσε και ο ίδιος. Ρε συ Παπουτσή αν ήθελες να στείλεις μήνυμα μπορούσες και με το κινητό... Και πολύ πιο φθηνό θα είναι... Θα δώσεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συμβολικό χαρακτήρα; Εντάξει το ξέρουμε ότι θα πάρεις και συ κάτι από την όλη ιστορία, αλλά πες κάτι πιο πειστικό.

Νομίζω και αυτό θα είναι σίγουρα απαραίτητο...


Βέβαια μόνο στο μήνυμα θα μείνουν...


Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου