Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Ελληνική πραγματικότητα νο3

-Σήμερα βγαίνει το πόρισμα για την Siemens. Για να δούμε... Εγώ προσωπικά έχω πολύ αγωνία. Δεν ξέρω(και νομίζω κανένας πάνω στον πλανήτη) για το τι θα αποφασιστεί. Θα παραπεμθούν άτομα; Δεν θα παραπεμφθούν; Πολύ αγωνία... Φήμες λένε ότι ο ΟΠΑΠ θα το βάλει σε ειδικό στοίχημα στο κουπόνι. Τόσο αμφίρροπο...


-Όπως λένε οι ηγέτες μας, δεν πήραν από τη Siemens τίποτα. Αλλά παράλληλα τόσο καιρό έφαγαν τόση λάσπη αδίκως. Συνεπώς, θέλουν να ζητήσουν αποζημίωση από τη Siemens. Πολύ λογικό! Αλλά λέω εγώ τώρα(για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου) ας πούμε ότι χρηματίστηκαν μία στις εκατό(δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση) τότε θα βγουν διπλά (μη πω και τριπλά) κερδισμένοι. Πρώτον, γιατί πήραν τα λεφτά εξ' αρχής. Δεύτερον γιατί αν δεν παραμεμφθεί κανείς δεν θα έχει κανένα κόστος(θεωρητικά τουλάχιστον) και τρίτον θα παίρναν και τα λεφτά της αποζημίωσης. Τώρα όλα αυτά είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας(αναρωτιέμαι γιατί κάνω ψευτοσάτιρα και δεν κάθομαι να γράψω κανένα σενάριο) που σε καμία περίπτωση δε στέκει γιατί πολύ απλά δεν πήραν τίποτα! Πάντως πολύ καλά ξέρουν να χειρίζονται τα οικονομικά τους. Μακάρι να ήξεραν και να δειχειρίζονται το ίδιο καλά και τα οικονομικά της χώρας μας.

-Σίγουρα το θέμα συζήτηση στους άνδρες ήταν για τα χθεσινά αποτελέσματα του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ και πιο συγκεκριμένα για τα πέναλτι που δόθηκαν και στους δύο αγώνες. Δε καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν όλοι οι άλλοι οπαδοί(στη περίπτωση αυτή μάλιστα μπορεί να διαμαρτυρήθηκαν και οπαδοί των δύο αυτών ομάδων); Πολύ καλά έκανε και τα έδωσε! Εντάξει σύμφωνα με τους κανόνες του ποδοσφαίρου δεν ήταν πέναλτι... Αλλά δεν έπρεπε να επιβραβεύσει κάπως τις αξεπέραστες ερμηνείες των παικτών; Και πώς αλλιώς θα μπορούσε;

-Έχω διαβάσει σε πολλά σάιτς ότι ο Πάγκαλος πήγε χθες στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει μια μουσική εκδήλωση, φόρος τιμής στο ποιητή Γκάτσο και κάποια κωλόπαιδα(γιατί μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν) άρχιζαν να βρίζουν τον πιο αξιαγάπητο πολιτικό. Με τέτοια νεολαία πού πάμε; Δεν ξέρουν ούτε καν τις βασικές αρχές.... Λες και σας έχει κάνει τίποτα αυτός ο άνθρωπος!

-Μετά το κίνημα του "Δεν πληρώνω διόδια" διαβάζουμε για το νέο κίνημα "Εισητήρια STOP"(περισσότερα εδώ). Χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ το κίνημα, λέω ότι ο τζαμπατζής βρήκε την χαρά του. Σε πολλά που λένε έχουν δίκαιο και συμφωνώ απόλυτα. Ίσως αυτή να είναι η επανάσταση που θα κάνει ο Έλληνας του 21ου αιώνα. Με αυτόν τον τρόπο(μπορεί αυτό να ενταθεί). Αλλά καλό είναι να αντιδρούμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου