Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άγιος Βασίλης είναι κομμουνιστής

Ο Άγιος Βασίλης είναι κομμουνιστής. Ναι! Μπορεί εκ πρώτης όψεως η φράση αυτή να φαίνεται τρελή ή εμ πάση περιπτώσει ασυνάρτητη αλλά μετά από λίγη σκέψη νομίζω όλοι εκεί θα καταλήξουμε:


  1. Φοράει κόκκινα ρούχα. Το χρώμα του κομμουνισμού. Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας το πει; Να βάλει το σφυροδρέπανο στη πλάτη;
  2. Την ημέρα των γιορτών ενώ θα έπρεπε να πηγαίνει στην εκκλησία αυτός εκείνες τις ημέρες επιλέγει να δουλέψει απαξιώνοντας την θρησκεία μας. Συνεπώς υποδηλώνει πως είναι άθεος. Ποιας ιδεολογίας οπαδοί είναι άθεοι; Πολύ σωστά! Οι κομμουνιστές.
  3. Ο Άγιος Βασίλης αυτό που κάνει είναι να μοιράζει δώρα. Αυτό θυμίζει την κοινοκτημοσύνη, βασική αρχή του κομμουνισμού.
  4. Με το να προσφέρει δώρα στα παιδιά, έτσι οι γονείς δεν αγοράζουν δώρα στα παιδιά τους από πολυκαταστήματα. Συνεπώς προσπαθεί να χτυπήσει το κεφάλαιο.
  5. Ενώ ο Άγιος Βασίλης έχει τόσους υπαλλήλους(ξωτικά, ταράνδους κλπ) δε φαίνεται να έχει καμιά τεράστια περιουσία. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι θεωρεί ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να ανήκουν στο λαό. Άλλη μία αρχή του κομμουνισμού.
Πειστήκατε τελικά; Μήπως έχετε καμία αμφιβολία;


Σημείωση: Το κείμενο αυτό είναι χιουμοριστικό. Σκοπό έχει το γέλιο και όχι την εσκεμμένη προπαγάνδα.

Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου