Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Κοινωνία αγρίων

Σήμερα συνέβη ένα περιστατικό το οποίο καλά θα κάνουμε να ξεχαστεί από όλους γρήγορα. Γιατί δεν μας τιμάει καθόλου. Μιλάω για την επίθεση που δέχτηκε ο Χατζηδάκης από διαδηλωτές.

Αν δεν έχετε δει εικόνες μπορείτε να βρείτε μερικές εδώ .Νομίζω ο καθένας μας σοκάρεται όταν τις βλέπει.


Θέλω να σχολιάσω λίγο το όλο σκηνικό. Πρώτα απ' όλα δεν παίρνω το μέρος καμιάς από τις δύο τις πλευρές απόλυτα. Και οι δύο είχαν τις ευθύνες τους.

Έτσι, ο Χατζηδάκης φταίει για τους εξής λόγους: Πρώτον, γιατί βρίσκονταν σε σημείο που γινόταν οι διαδηλώσεις. Δηλαδή, τα ζητούσε ο κώλος του. Δεύτερον, τις τελευταίες μέρες είχε κάνει κάποιες δηλωσεις που σίγουρα προκαλούσαν όλους εμάς. Και το σημαντικότερο, τα έργα και οι ημέρες κατά την υπουργική θητεία του.

 Από την άλλη, οι διαδηλωτές ευθύνονται γιατί πολύ απλά χρησιμοποιήσαν βία εναντίον ανθρώπου(ανεξάρτητα από την θέση που κατέχει).

Συνεπώς, θεωρώ ότι φταίνε περισσότερο οι διαδηλωτές. Γιατί δεν μπορεί μια πολιτισμένη κοινωνία (αν θέλουμε να λεγόμαστε έτσι) να χρησιμοποιεί βία εναντίον κάποιου. Η βία είναι για τους πρωτόγονους.

Αλλά επ' αφορμής αυτού και της λεκτικής επίθεσης που δέχτηκε ο Πάγκαλος πριν περίπου μια βδομάδα, κάθισα να σκεφτώ. Και λέω, πόσο μας έχει αλλοτριώσει αυτή η οικονομική κρίση; Η οικονομική κρίση έγινε κρίση αξιών. Οι άνθρωποι γινόμαστε πιο άγριοι. Πιο επιθετικοί. Και σίγουρα δεν ευθύνονται οι πολίτες για αυτό. Αν σκεφτούμε, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε παρατηρηθεί κάτι τέτοιο ξανά. Και όταν λέω τα τελευταία χρόνια εννοώ τα τελευταία 30 χρόνια. Οι πολίτες και στις δυο περιπτώσεις ίδιοι είναι. Οι συνθήκες αλλάζουν.

Μας έχουν κάνει να είμαστε σαν ζώα!Μπράβο τους/μας!

Και ανησυχώ πολύ περισσότερο για το μέλλον...Αν σας άρεσε το blog μας μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω της σελίδας του Spam' Πλάκα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου