Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή σχολική χρονιά!

Σήμερα ξεκίνησε το σχολικό έτος με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το spamplaka.blogspot.com εύχεται σε μαθητές και καθηγητές καλή σχολική χρονιά. Να είναι μια χρονιά γεμάτη γνώσεις(αυτό βέβαια θυμίζει λίγο από αυτά τα μηνύματα που στέλνουν οι διάφοροι υπουργοί στα σχολεία).Επίσης διπλά ευχόμαστε σε μαθητές της Γ' Λυκείου καλή χρονιά γιατί είναι σημαντική για το επαγγελματικό τους μέλλον(δεν είναι απόλυτο αυτό αλλά κατά ένα μεγάλο μέρος είναι αλήθεια).


Στους καθηγητές, επιπλέον, καλό κουράγιο.Και αυτό αφού θα πρέπει να υπομένουν τις γνωστές αταξίες των μαθητών αλλά επιπλέον βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης που αυτό έχει συνέπειες και σε άλλους τομείς, όπως και την παιδεία.

Τέλος, για τους πολιτικούς που σχετίζονται με την παιδεία(βλ.  Διαμαντοπούλου) εύχομαι καλή τύχη. Ναι! Εδώ δεν θα πω καλή χρονιά. Θα  πω καλή τύχη αφού μόνο με τύχη θα έχουμε μια φυσιολογική χρονιά από άποψη παιδείας(αν και το φυσιολογικό έχει χάσει το νόημα του στην Ελλάδα).Σκεφτείτε! Άλλες χρονιές που δεν υπήρχε κρίση τι προβλήματα υπήρχαν(κενές θέσεις για διάφορους λόγους,καθυστερήσεις βιβλίων).Τώρα υπολογίστε και αυτό.Με καθηγητές που δεν θα είναι μόνιμοι, αλλά ωρομίσθιοι.

Αλλά μπορεί κάποιοι διαβάζοντας αυτά(και ιδιαίτερα την προηγούμενη παράγραφο) να διαπιστώσουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Εγώ το μόνο που έχω να πω  είναι "καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται". Άλλωστε ο Έλληνας κάπως πάντα  επιβιώνει. Δηλαδή αν όλα χαθούν οι Έλληνες και οι κατσαρίδες θα επιζήσουν ;)  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου