Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η φυλή των πολιτικών

Η φυλή των πολιτικών εντοπίζεται σε όλη την Ελλάδα. Τα κεντρικά τους όμως βρίσκονται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Σύνταγμα. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται στα πέριξ παίρνουν διάφορα ονόματα όπως δήμαρχος, νομάρχης, περιφερειάρχης.Σκοπός τους είναι να διοικούν όλη την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί υπήρχαν ανέκαθεν.Αλλά με την σημερινή μορφή τους είναι μετά το 1950 μέσω κάποιων μεταλλάξεων.

Η εξωτερική εμφάνιση των πολιτικών είναι η εξής: Φορούν σχεδόν πάντα κοστούμι.Είναι γραβατωμένοι.Έχουν πολυτελή αμάξια.Σε διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις περιτριγυρίζονται από διάφορους άλλους(μερικοί είναι της φυλής, μερικοί από αυτούς προσπαθούν να μπουν).


Πριν μεταλλαχθούν σε πολιτικούς ήταν πάλι μέσα σε κοστούμια κάνοντας δουλειές ανάλογες, όπως δικηγόρος,γιατρός κλπ.Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν κάνουν τίποτα.Απλώς είναι απόγονοι άλλων πολιτικών και παίρνουν διαδοχικά τη θέση τους.

Αυτή η φυλή είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στους Έλληνες παρόλα τα όσα λένε από έδώ και από 'κει.Τους εμπιστεύονται τυφλά κάθε φορά που καλούνται.Αυτό οφείλεται πρώτον, στην επίσημη -και πολλλες φορές ψαρωτική- εμφάνιση τους αλλά και την δεινότητα να αερολογούν αλλά να φαίνεται σε όλους ότι λένε κάτι σπουδαίο.

Κατά την ένταξη τους στη φυλή των πολιτικών, το παίζουν ιδεολόγοι και εθνοσωτήρες.Εισέρχονται σε κόμματα είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς έχοντας τις αντίστοιχες απόψεις. Αλλά  εφ'όσον εκλεγούν όλα αυτά περί ιδεολογίας ξεχνιούνται. Μετά από 'κει το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η προσωπική τους καλοπέραση.Βέβαια τα κάνουν όλα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε αυτό το συνάφι.

Η φυλή αυτή μπορεί να χωρίζεται σε ομάδες που ονομάζονται κόμματα αλλά αυτά είναι κυρίως για τα μάτια του κόσμου.Όπως για τα μάτια του κόσμου είναι και οι ιδεολογίες που προβάλλει η κάθε ομάδα.

Τέλος, υπάρχουν κάποιες εξέχουσες οικογένειες στους πολιτικούς.Για αυτό το λόγο μέλη της οικογένειας αυτής ανήκουν σε ανώτατες θέσεις.Τα ονόματα αυτών των οικογενειών είναι Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης.Έτσι εδώ και 50 χρόνια λίγο πολύ αυτοί κυριάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου