Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Περί blogs ο λόγος

Είδαμε σε διάφορα blogs το παρακάτω βίντεο.Θέλω να πω δυο τρία πραγματάκια για αυτή τη δήλωση.


Πρώτα απ' όλα όσοι παρακολουθούν το blog μου ξέρουν πως καμία σχέση με ενημέρωση δεν έχει. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν χιουμοριστικό-σατιρικό. Το λέω αυτό για να μην νομίζει κανείς ότι τα λόγια της κ. Θρασκιά με προσέβαλαν ή εν πάση περιπτώσει αμφισβήτησαν τη δουλειά μου.Απλά κυρίως ενημερώνομαι από blogs και θέλω να εκφράσω την άποψη μου(αφού με ενόχλησε η δήλωση).

Αλλά ας ασχοληθώ λίγο με αυτή καθεαυτή τη δήλωση της.Λέει στην αρχή "Δεν πιστεύω στην ανώνυμη δημοσιογραφία". Αυτό που έχω να πω είναι, από τα λίγο που ξέρω η δημοσιογραφία είναι η καταγραφή γεγονότων όπως έγιναν. Γιατί για αυτό το λόγο να χρειάζεται κάποιος να βάλει το όνομα του; Δηλαδή ο τάδε μεγάλος δημοσιογράφος θα δει με διαφορετικό μάτι ή τρόπο ένα γεγονός από ένα απλό άνθρωπο (επαναλαμβάνω, εφ' όσον η δημοσιογραφία είναι απλώς η καταγραφή ενός συμβάντος ή σε κάθε περίπτωση μιας είδησης χωρίς κανένα σχόλιο από μεριάς αυτός που το περιγράφει-είτε είναι ο blogger είτε είναι δημοσιογράφος);

Αλλά επειδή η σημερινή δημοσιογραφία έχει μέσα και το σχόλιο έχω να πω ότι προσωπικά δεν με απασχολεί να ξέρω ένα όνομα, μα αυτό που καταγράφει να είναι απαλλαγμένο από κομματικές αποχρώσεις (όχι ότι στα blogs δεν υπάρχουν κομματόσκυλα αλλά υπάρχουν και οι καθαροί -οι οποίοι πιστεύω είναι περισσότεροι).Αντιθέτως στο συνάφι των δημοσιογράφων οι περισσότεροι δεν είναι αντικειμενικοί, αφού πάνω από το κεφάλι τους έχουν εργοδότες οι όποιοι πολλές φορές εξυπηρετούν συμφέροντα.

Τέλος αναφέρει "δυστυχώς καλά κρατεί (η ανώνυμη δημοσιογραφία). Και πώς να μην κρατεί! Ο μέσος blogger το κάνεί αυτό από μεράκι και δε θέλει να βγάλει κάποιο κέρδος (από τις διαφημίσεις τι κέρδος να βγάλει κανείς;).Και ο καθένας το ξέρει αυτό.

Δεκτά τα σχόλια και η συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.Γράψτε κάτι -έστω και ανώνυμα- να ακούσω και την δική σας άποψη.

1 σχόλιο:

  1. Συνέχισε εσύ Spam'Plaka και μην ακούς τις απόψεις της αλαβάστρινης κούκλας. Έχει αέρα στο κεφάλι της, γι αυτό και κατέχει τα σκύπρτα της εκπομπής. Θα'χει βέβεια και απολυτήριο δημοκτικού για να επικοινωνεί επάξια με το κοινό της, θα ξέρει μάλλον και κατά που πέφτει το Κατάκωλο...

    Αυτή προφανώς θα τα'χει πάρει μα κανα-δυο μπλογκς που της τη λένε και δεν ξέρει πως αλιώς να απαντήσει.

    Εσύ συνέχισε όπως ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή