Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Το γρηγορότερο σκάψιμο του κήπου

Ένας γέρος Αραβας ζει κοντά στη Nέα Υόρκη για περισσότερα από 40 χρόνια. Θέλει να φυτέψει πατάτες στον κήπο του, αλλά είναι μόνος, γέρος και αδύναμος. Ο γιος του σπουδάζει στο Παρίσι και έτσι ο γέρος του στέλνει ένα e-mail, εξηγώντας το πρόβλημά του:
“Αγαπημένε μου γιε, είμαι πολύ λυπημένος, επειδή δεν μπορώ να φυτέψω τις πατάτες στον κήπο μου. Είμαι βέβαιος, ότι εάν ήσουνα εδώ, θα με βοηθούσες να σκάψουμε τον κήπο. Σ’ αγαπώ, ο πατέρας σου.”

Μετά από μια μέρα, ο γέρος λαμβάνει ένα e-mail απάντησης από το γιο του: “Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ μην σκεφτείς καν να αγγίξεις τον κήπο! Είναι εκεί το “ΠΡΑΜΑ” που έχω κρύψει, θα σου εξηγήσω από κοντά, μην διανοηθείς να πεις σε κανέναν τίποτα!” Στις 4.00 pm ο αμερικανικός στρατός, το ναυτικό, το FBI, η CIA και οι Rangers επισκέπτονται το σπίτι του γέρου, σκάβουν ολόκληρο τον κήπο και τον ψάχνουν, ψάχνουν κάθε ίντσα, αλλά δεν μπορούν να βρούνε τίποτα! Απογοητευμένοι αφήνουν το σπίτι. Την άλλη μέρα, ο γέρος λαμβάνει ένα ακόμη e-mail από το γιο του.
“Αγαπημένε μου πατέρα, ελπίζω ότι ο κήπος έχει ήδη σκαφτεί παντού. Φύτεψε τις πατάτες σου. Αυτά είναι όσα θα μπορούσα να κάνω για σένα από εδω.
Σ’ αγαπώ, Ahmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου