Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Το λεξικό της παραλίας

Σήμερα 1η Ιουλίου. Ένας μήνας που πολλοί εργαζόμενοι παίρνουν τις άδειες τους για διακοπές. Έτσι σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε το λεξικό της παραλίας,αφού διακοπές χωρίς παραλία δεν νοούνται.

1. Φουλ Μουν: -το επίθ. Το γεμάτο από γυναίκες κέντρο διασκέδασης, συνάθροισης ή παραλία: «Πάμε Πούντα Beach! Θα είναι Φουλ Μουν»

Αντώνυμα: Ψ*λόκαμπος
2. Αμμο-χώστον: -το ους. Ατομικό -πιο ατομικό δεν παίζει- beach άθλημα, παίζεται στην ακροθαλασσιά παρουσία πολύχρωμων μπικίνι.
Ετυμολογείται από το αγγλικό "head in the sand", ελληνιστί στρουθοκαμηλίζω ή βάζω το άνω κεφάλι» στη άμμο όταν δεν έχω τι άλλο να το κάνω: «Ρε π@π@ρ@ άσε το αμμο-χώστον και έλα να παίξουμε κάνα ταβλάκι!»

Συνώνυμα: Μπανίζω, κατασκοπεύω, παρακολουθώ3. Τούμπανο: (το) ους. Λουόμενη με σωματική διάπλαση επιπέδου Πάμελα Αντερσον ή Τζένα Τζέιμσον και πάνω. Ξανθό μαλλί προεραιτικό αλλά πάντα προτιμητέο για τη χρήση του όρου. Το όνειρο του καλοκαιριού και της θερινής νυκτός: «Πωω πω ρε μ@λ@κ@! Τούμπανο το γκομενάκι!»

Συνώνυμα: Αλφάδι4. Αλφάδι: (το) ους. Λουόμενη με σωματική διάπλαση επιπέδου Τζιζέλ Μπούντχεν - ήτοι 3 και πλέον ίντσες ψηλότερη των Πάμελα και Τζένα. Παντελής απουσία κυτταρίτιδος υποχρεωτική για τη χρήση του όρου. Το όνειρο θερινής νυκτός που για το 99,9% των ανδρών θα παραμείνει όνειρο και αυτό το καλοκαίρι (και το επόμενο...): «Πωω πω ρε φίλε! αλφάδι το μωρό!»


5. Ψ*λόκαμπος: -ο ους. Το πλήρες, το γεμάτο από άντρες κέντρο διασκέδασης, παραλία, κλαμπ, μπαρ, καφέ: «Σιγά μην πάμε στην "Φρουτοπία". Αυτό είναι Ψ*λόκαμπος ντοτ κομ.»

Συνώνυμα: @ρχιδ*καμπος και @ρχιδ*καμπος ντοτ κομ.6. Φλιπ-Φλοπάκιας: -ο επίθ. Τρέντι τυπάκι που υποδύεται σαγιονάρα μιτσούκο εκ της ανατολής έως της δύσης και εκ πρωινού ροφήματος έως μεταμεσονύκτιου πατσά. Μτφ. Ο φλώρος, ο ξενέρωτος, ο ιδιοκτήτης σπορ αυτοκινήτου: «Ρε το Φλιπ-Φλοπάκια. Μας έφαγε όλες τις γκόμενες με το κάμπριο.»

Αντώνυμα: Παντοφλάκιας7. Παντοφλάκιας: -ο επιθ. Ο δεχόμενος λεκτικές και φυσικές επιθέσεις εκ της συντρόφου του! Αποτελεί τη δυστυχέστερη περίπτωση λουομένου και σε αντίθεση με τον παντοφλάκια η τελευταία γκόμενα που σκόραρε ήταν η ίδια που τον έχει στην παντόφλα: «Που να έρθω στο Κου ρε! Θα φάω τρελή παντόφλα!»

Σημ: Η «παντόφλα» είναι οικειοθελής κατάσταση.
8. Φο-βυζού: (η) επιθ. Λουομένη μετά πλαστικής στήθους. Ειδική κατηγορία τούμπανου (πιο τούμπανο δε γίνεται) και συμπληρωματικό του αλφαδιού (λόγω χρήσης διαβήτη για τη χάραξη της καμπύλης). Συναντάται συχνότερα στη Μύκονο: «Είδα χθες ένα (τούμπανο) φο-βυζού στο Super Paradise ... Άσε!»9. Διανοούμουνη: (η) επιθ. Λουόμουνη της κατηγορία τούμπανο που επιδίδεται μετά μανίας στη ανάγνωση λογοτεχνίας επί της παραλίας και ποτέ άλλοτε. Προσπαθεί αγωνιωδώς να επιβληθεί και μετά της διανοίας της στα υπόλοιπα τούμπανα και να γίνει αρχι-τούμπανο. Συνηθέστερα αναγνώσματα αυτά των Dan Grown και John Le Karre. Δημοφιλείς τίτλοι:
"Κώδικας Ντα Μίτσι", "Τον πιάσαμε ... τον Κόκκινο Οκτώβρη" και Αμμο-χώστον.

Σημ. Έχουν πολύ κοφτερό βλέμμα και «διαβάζουν» αμέσως ότι κάνουμε Αμμο-χώστον.10. Μ@λ@κ@ Ball: (το) -ους. Ατομικό άθλημα παραλίας ιδιαίτερα ενοχλητικό τις πρωινές ώρες στον Αη Γιάννη της Γαύδου (καταγραφή ήχου: "Τοκ τοκ @ει γ@μήσου πρωινιάτικα") και τις απογευματινές σε πολυσύχναστες κοσμικές παραλίες όταν και οι δύο παίκτες είναι εξαιρετικά γραμμωμένοι.BonusΜαλαπέρδα Μπιτς: (η) ουσ. Απομονωμένη ακροθαλασσιά, ακτή ιδανική για ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμό: «Πάμε Άγιο Παύλο για ελεύθερο! -Παίζει και μαλαπέρδα;»

Σημ. Το "τοίχο-τοίχο για θα σε πετύχω" δεν εφαρμόζεται εδώ και θέλει προσοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου