Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Το facebook των νεκρών

Διαβάσαμε στο www.enet.gr κάτι για ένα site που θα είναι ένα ηλεκτονικό "νεκροταφείο". Πιο συγκεκριμένα:
Στο Χονγκ Κονγκ η κυβέρνηση άνοιξε τις ηλεκτρονικές «πύλες» του νέου εικονικού νεκροταφείου, όπου οι συγγενείς και φίλοι του νεκρού θα μπορούν να τον «επισκέπτονται», ανοίγοντας μια ξεχωριστή δωρεάν σελίδα για τον αγαπημένο τους που απεβίωσε και να διατηρούν έτσι ολοζώντανη την μνήμη του στη διάσταση του κυβερνοχώρου.Αν θέλετε να δείτε περισσότερα κάντε κλικ εδώ .
Πολύ ωραία ιδέα την βρίσκω!
Με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσες να έχεις κοντινότερη σχέση με το αγαπημένο σου τρόπο -εκτός από το να  ξημεροβραδιάζεσαι πάνω από τον τάφο του;Άρα το zombiebook (αφού με αυτόν τον τρόπο είσαι ζωντανός νεκρός) είναι μια πολύ καλή και πάνω από όλα χρήσιμη υπηρεσία. Σλόγκαν της υπηρεσίας αυτής "Προσδοκώ ανάστηση νεκρών".

Φαντάζομαι γιαγιάδες(λέω γιαγιάδες γιατί πάντα οι άντρες φεύγουν πρώτοι) να μαθαίνουν από internet, social networking, και όλα αυτά που μέχρι τώρα θα μας φαίνονταν πολύ περιέργα αν τα ήξερα άτομο κάποιας ηλικίας.Άσε που κάθε μέρα θα μπαίνουν για να ανανεώνουν το προφίλ του πεθαμένου.
Αλλά το spamplaka.blogspot.com σκέφτηκε μια λειτουργία που αν υπήρχε θα απογείωνε όλη αυτή την υπηρεσία.Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το να μπορούν να παρεμβαίνουν στα προφίλ τους οι ίδιοι οι πεθαμένοι (αυτό θα προυπόθετε internet και στον άλλον κόσμο αλλά επί του παρόντος δεν μας απασχολεί).Δηλαδή αν μπορούσε να κάνει ο νεκρός ότι ακριβώς κάνει ο καθένας από 'μας στο facebook. Εμείς ήδη εξασφαλίσαμε και ένα παράδειγμα προφίλ του zombiebook(σε αυτά που βάλαμε χχχ είναι προσωπικά δεδομενα)

Όνομα:χχχ
Επώνυμο:χχχ
Ημερομηνία θανάτου:25 Απριλίου το 1987
Χώρα κατοικίας:Κόλαση
Τόπος κατοικίας:σαρακοστό τρίτο καζάνι αριστερά
Σχέση:Ποτέ! Περιμένω να έρθει η χχχ μου (γυναίκα του πεθαμένου)
Status:Ζεσταίνομαι
Κόλυβα(τα κόλυβα αποτελούν νομισματική μονάδα):15 κιλά

Κάπως έτσι θα θέλαμε να είναι.Εννοείται βέβαια ότι θα μπορούσαν να δημοσιεύουν φωτόγραφίες και βίντεο.Οι νεκροί θα συγκρίναν τα μοντέλα των κασών που θάφτηκαν.Επίσης θα υπήρχε το τσατ που θα έδινε δυνατότητα συνολιάς μεταξύ νεκρών και μεταξύ νεκρού-ζωντανού.Αυτή η πατέντα θα γίνεται μέσω ενός μέντιουμ-σέρβερ.Άρα τέλος πια οι επισκέψεις σε μέντιουμ (συγγνώμη Κώστα Χαρδαβέλλα).

Αυτή η υπηρεσία θα ήταν ιδιατέρως χρήσιμη και για τον παρακάτω λόγο:
Έφυγε ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης από την ζωή;Τώρα πια θα μπορείς άνετα να δεις τις νέες του δουλείες μέσα από τα βίντεο του zombiebook.

Κλείνοντας λέμε ότι για τους ενδιαφερόμενους(συγγενεις νεκρών ή μελλοντικών νεκρών) λογαριασμός δημιουργείται μεσω ενός γραφείου τελετών(θα εκπαιδευτούν όλοι οι ιδιοκτήτες πάνω σε αυτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου